Blog > Komentarze do wpisu

zupa krem z pieczonych pomidorów

 




Zupa wyszła rewelacyjna pod każdym względem: smaku, konsystencji, koloru (jak dla mnie bo dla Pana Małżonka zbyt gęsta).  Polecam bardzo. Zrobiłam ją na podstawie TEGO przepisu.

 

Składniki 

1 duża posiekana cebula
2 łyżki oliwy
1-2 ząbki czosnku
900 g posiekanych pomidorów (u mnie lima)
1 posiekana czerwona papryka
4 posiekane marchewki
600 ml wywaru z warzyw
cheddar

Wykonanie


Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić cebulę, czosnek, pomidory, paprykę i marchewkę. Skropić oliwą. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Piec przez 40 minut. Następnie przełożyć upieczone wrzywa do gorącego wywaru, chwilę pogotować, przyprawić, zblendować i gotowe. Ja swoją zupę posypałam odrobiną startego cheddara.

 Przelać zawartość do naczynia i wymieszać blenderem na gładką masę. Przelać do garnka i podgrzać na małym ogniu. Sprawdzić smak i doprawić odawać z chrupiącym chlebem.

niedziela, 25 sierpnia 2013, juriel1
Tagi: zupa pomidory
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

Komentarze
2013/08/25 18:11:33
Ekstra! Muszę zrobić taki krem.
Pozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com
-
mopswkuchni
2013/08/25 19:05:13
Uwielbiam zupy kremy, tym bardziej z pomidorów ;) Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013.
Gotowanie-odchudzanie

Wypromuj również swoją stronę Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!