Blog > Komentarze do wpisu

rukola, śledź, żurawina

 

  

Właściwie to byłam zaskoczona tym połączeniem ale zaskoczenie okazało się miłe i smaczne.

 

Składniki (na jedną osobę) 

garść rukoli

pół małej czerwonej cebuli

2 płaty śledziewe

1 łyżka żurawiny do mięs

1 łżeczka syropu malinowego

ocet balsamiczny (ja użyłam kremu balsamicznego)

świeżo zmielony pieprz

sok z cytryny

pół łyżeczki cukru 

 

Wykonanie

Śledzie moczymy odpowiednio wcześniej. Cebulę kroimy w pół talarki dodajemy cukier i sok z cytryny, mieszamy i odstawiamy na 2 do 4 godzin. Rukolę myjemy, osuszamy, układamy na niej cebulę, śledzie pokrojone w paski, obsypujemy pieprzem, polewamy sosem przygotowanym z żurawiny, soku malinowego, sosu balsamicznego ewentualnie aby był trochę rzadszy dodajemy odrobinę przegotowanej wody. 

 

 

 

poniedziałek, 20 stycznia 2014, juriel1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Agata Kida, 193.242.212.*
2014/02/22 17:05:20
Cześć:) Super blog i niesamowite przepisy:) Na pewno będę z nich korzystała :)zapraszam do mnie agaslodziak.blogspot.com do obserwowania i komentowania :) Pozdrawiam cieplutko :) Aga
PS obserwujemy? :)
Gotowanie-odchudzanie

Wypromuj również swoją stronę Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!