domowy wyrób

czwartek, 18 kwietnia 2013

 

Mleko kokosowe, nigdy go nie mam gdy potrzebuję a jego skład budzi moje zastrzeżenia więc postanowiłam zrobić swoje mleko kokosowe. Sposobów na jego zrobienie jest kilka  ja wybrałam sobie dwa: na szybko i w wersji zaplanowanej czyli moczenie wiórek kokosowych przez noc.

 

Składniki

1 szklanka wiórek kokosowych

2 szklanki wody butelkowanej lub przegotowanej

 

Wykonanie

Tak jak wcześniej wspomniałam jeżeli wiem że będę ich potrzebować na jutro zostawiam je namoczone przez noc, jeżeli potrzebuję na już zalewam wiórki wodą następnie podgrzewam do około 60 stopni potem miksuję przez kilka minut. Odsączam na sicie wyłożonym gazą i gotowe.


 

| < Grudzień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
O autorze
Gotowanie-odchudzanie

Wypromuj również swoją stronę Lista Blogów Kulinarnych Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!